100% bæredygtig

Irene Heggem, organisatoren og virksomhedens CEO, der får hjulene til at snurre.

Cold Heggems produktion er 100% bæredygtig. Vi undgår enhver form for spild. Materialer, der er til overs fra fremstillingen af vores produkter, bliver genanvendt og indgår i en cirkulær økonomi. Enten anvender vi det selv til andre produkter – såsom lamper, læder- og skindprodukter som brilleetuier, penalhuse og tasker – eller vi videresender det til vores samarbejdspartnere som Muldiverset i Præstø på Sydsjælland. Her bliver overskydende horn komposteret eller brugt til at lave f.eks. knapper.

Muldiverset er et univers for sig. De har et spisehus, en gårdhandel, et bageri og et produktionskøkken, der er cirkulært integreret. De leverer også catering. Muldiverset holder til i en istandsat tidligere fjerkræstald fra 1912 i den smukke landsby Stavreby på Jungshoved i Præstø og er et besøg værd. Menukortet er enkelt med få retter og klassisk smørrebrød. Alt er lavet fra bunden af lokale 100% biodynamiske og økologiske råvarer fra Sydsjælland. Køkkenet tilbereder kolonialvarer til gårdbutikken, som også byder på personlig pleje-artikler, kvalitets genbrugstøj, bæredygtige nonfood-varer og såmænd også fairtrade balloner til børnefødselsdagen. 
Alt i Muldiverset og i Cold Heggem er bygget op omkring skønhed, æstetik, cirkularitet, ingen spild, genbrug og opbrug. Ægte bæredygtighed kan kobles til helheder mellem virksomheder og mennesker. Både i det store og i det små. Det er filosofien bag valget af naturlige råvarer. Både hos Muldiverset og hos os i Cold Heggem.