ColdHeggem

Vores opgave
Du kan få dine egne skræddersyede håndlavede briller her. Vi fremstiller dem i horn – et exceptionelt stærkt og let organisk materiale. Horn er udviklet og forbedret gennem millioner af år, når bøfler har udkæmpet hårde kampe og de stærkestes arvemasse er blevet ført videre. Resultatet i dag er second to none, når man skal fremstille en brille. Horn er et smukt, krævende men også taknemmeligt materiale at arbejde med, når man kan håndværket. En hornbrille fra Cold Heggem er unik, vi skræddersyr den til dig og så kan den holde hele livet. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, derfor er vores glasleverandør Zeiss, og når du får målt og testet dit syn hos os er det med det bedste udstyr fra Zeiss, udført af en dygtig og erfaren optiker.

Vores mission
Rasmus Cold er designeren bag brillekollektionerne. I 10 år har han fra værkstedet i København udviklet et katalog af unikke brilledesign, fremstillet til lokale såvel som udenlandske kunder, hvoraf nogle kommer langvejs fra. Hans uadskillelige makker og partner er Irene Heggem, organisatoren og virksomhedens CEO, der får hjulene til at snurre og kunderne i tale. Irene Heggem og Rasmus Cold er på en mission for at udbrede det enestående produkt, som en veldesignet, håndlavet brille i horn er. Og det er desværre nødvendigt. Fremstillingen af briller i horn er et næsten glemt håndværk, fortrængt af billigere og ringere materialer, der til gengæld egner sig bedre til industriel masseproduktion. Rasmus Cold og Irene Heggem ser det som en pligt at kæmpe for det ægte håndværk – uden smutveje og kompromisser – dels fordi de elsker det, men især fordi slutproduktet er overlegent i kvalitet og funktionalitet.

Vores metode
Vi stræber efter at fusionere design og håndværk, kunst og videnskab, æstetik og præcision – i kundens interesse. Hos Cold Heggem møder kunden både designeren af brillens form og farve, men også håndværkeren der fremstiller brillen med sine hænder. Når du køber en brille hos os er dette møde og processen afgørende. Både den designfaglige og den fremstillingstekniske ekspertise er til rådighed for dig, i din søgen efter den perfekte brille. Den samtale og den tilpasning er meget vigtig for os. Netop dette gør en Cold Heggem-brille til et unikt og originalt produkt, du ikke finder andre steder.
Alle ansigter er forskellige. Derfor skal din brilles mål tilpasses dit ansigt med millimeterpræcision. Samtidig kan brillers design sende meget forskellige signaler på forskellige ansigter. Måske er du selv god til at vurdere dette ’sprog’, og måske er du ikke. I alle tilfælde er tilpasningsprocessen her hos Cold Heggem din garanti for en afklaring af, hvad forskellige brilledesigns kan bidrage med, når du vil finde en brille, der passer til din personlighed. Og samtidig sidder perfekt på dit ansigt.
Hos Cold Heggem er det designfaglige smeltet sammen med det ædle håndværk – at fremstille en håndlavet hornbrille til den enkelte. Os bekendt er vi de eneste i verden, der praktiserer denne fusion af fagligheder. Og i betragtning af, hvor oplagt og frugtbar denne fusion er, så undrer det os fortsat, at den er så sjælden. Til gengæld velsigner det os med glade og tilfredse kunder. Og styrker os i troen på værdien af vores mission.

Vores filosofi
Vi kalder vores praksis og filosofi ‘Sustainable Optics’ – bæredygtig optik – og vi mener bæredygtig i alle betydninger. Vores produktion er 100% bæredygtig, og vores forhold til leverandører, samarbejdspartnere, medarbejdere og kunder bygger på respekt og holdbarhed. Men først og fremmest får en kunde hos os en brille i det bedst tænkelige materiale, der sidder perfekt, og hvor designet er tilpasset dig. Det er holdbarhed i alle ordets betydninger, og det øger sandsynligheden for, at du kan bruge brillen resten af dit liv. Vi stræber efter originalitet, autenticitet og ærlighed. Det er ægte bæredygtighed. 

Vores butikker:
ColdHeggem Optic 
Brilleskrædderiet 
Pistolstræde 6,
1102 Købehavn K 

Åbningstider:
Tirsdag 11:00 - 16:00
Torsdag-fredag 11:00-17:00 
Lørdag 11:00-13:00 
Eller efter aftale

+45 26818051
 ch@coldheggem.com

Lukashuset
Siden 2018 har vi været ambassadører for Lukashuset, Danmarks eneste hospicetilbud for børn og unge. Lukashuset blev åbnet af Sankt Lukas Stiftelsen i 2015 uden offentlig finansiering og danner rammer for, at både døende og midlertidigt syge børn kan indkvarteres sammen med deres familier. Ved køb af vores håndlavede skind- og læderprodukter samt optiklup i horn går 50 kr. af indtægten ubeskåret til Lukashuset.